13/09/11
Deze lokatie is geen camping te noemen, maar logeren bij hartelijke mensen die liefde hebben voor de natuur. Dat zie je aan alles ! We hebben er heerlijk gegeten, gitaar gespeeld, gezongen, gezwommen en nog veel meer. We hoorden allerlei bijzonderheden over bomen, planten en bloemen, waterzuivering en ze lieten ons zelfs allerlei heerlijke bloemen proeven ! En zwemmen in het natuurbad was zalig, het water is heel zacht en als je rustig kijkt zie je tussen de waterplanten langs de kant kikkertjes en libelle's. Mijn kinderen vonden het prachtig !
Ze gaven ons een map met allerlei informatie en ook prachtige wandelroutes die je vanaf de camping kan maken.
17/08/11
Ongelooflijk mooi plekje aarde! Heerlijke camping die met geen andere te vergelijken valt. Een ontzettende aanrader.
15/06/11
Deze schitterende natuurcamping in het zuiden van Portugal is een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen en vogels te gaan kijken. Op en rond de camping is al veel te zien zoals de Hop, Bijeneter, Orpheusspotvogel, Dwergarend en Roodkopklauwier. Tijdens een autorit naar de nabijgelegen 'steppen' bij Castro Verde zag ik zowel de Grote- als de Kleine Trap en waren er regelmatig Grauwe Kiekendieven aan het jagen. Voor vogelaars is het dus een uitstekende uitvalsbasis met veel verschillende biotopen in de nabijheid. Als je niet wilt kamperen is er ook een 2 persoons onderkomen. De plaatsen op de camping zijn ruim en liggen ver uit elkaar. Er is prima en schoon sanitair. Verlichting is er nauwelijks, net genoeg om je weg te vinden langs het pad. Dat maakt dat je 's avonds kunt genieten van een prachtige sterrenhemel, zelfs de melkweg is hier zichtbaar! Ik heb genoten van de fijne dagen op deze gastvrije en rustige natuurcamping, en kan het iedereen aanraden hier eens een tot rust te komen.
03/05/10
Corgo do Pardieiro is een natuurcamping waar je het gevoel krijgt deel uit te maken van de natuur. Er wordt rekening gehouden met de natuur door eigen stroom op te wekken, eigen watervoorziening, een nonolet (een toilet zonder waterspoeling), binnenkort een zwemgelegenheid zonder chemicaliën, veel eigen groenten, etc. De omgeving nodigt uit tot het maken van prachtige wandelingen. En niet te vergeten de Atlantische Oceaan op 50 minuten met de auto. De westkust is nog niet aangetast door het appartementenvirus. Een ruige kust met onverwachte zandstranden. Kortom Corgo do Pardieiro is een kennismaking waard.