09/07/11
Onze vakantie's bij I Fuochi zijn altijd helemaal top. Hier vinden wij het echte Italiaanse gevoel. De familie doet er alles aan om het je naar de zin te maken.
06/09/10
wij zaten hier eind augustus. we werden meteen onthaald met watermeloen uit eigen tuin. elke dag stond er wel iets op een tafeltje klaar: druiven, meloen, boontjes... zelfs de nobile wijn werd geschonken. we zaten midden tussen de wijngaarden. het meer was net niet zichtbaar. dino en zijn vrouw en dochter hebben er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. het kleinste appartement, l'olivo, bestond uit een badkamer, slaapkamer en zitkamer/keuken. groot genoeg. we hadden buiten een zitje en keken op borgo tre rose (mooi uitzicht!). aan de andere kant was het zwembad met lekker ligstoelen en uitzicht op montepulciano. super om vanaf hier veel te bekijken: perugia, assisi, spello, arezzo, montepulciano, cortona, vigno bagnoli, piensa, orvieto... wij zijn verstokte toscanegangers en kwamen hier na een week uitzicht op siena... we vonden het hier nog veel mooier! de omgeving is groener door de wijngaarden. absoluut een aanrader! dino verkoopt ook wijn en olie: hebben we meegenomen!
20/10/09
Aangekomen op een zondag voor een verblijf van een week, min of meer buiten het seizoen. Uiterst vriendelijk onvangen door de eigenaren. We werden overdonderd met voedsel, een stuk brood, verse tomaten, een bord gestoofd wild zwijn, een flesje olijfolie en een fles wijn we konden ook nog een bord spagetti krijgen. Dat allemaal omdat de winkels gesloten waren. Maar we hebben begrepen dat iedereen zo wordt ontvangen.
Ontzettend mooi complex geheel gerestaureerd in Toscaanse stijl op een schitterende plek met mooi uitzicht, keurig aangelegde tuin met veel gras om van het zonnetje te genieten en een prachtig zwembad.
In èèn woord uniek. Als er toch een minpuntje moet zijn dan is het de weg naar het complex wat meer een pad is. Maar dit minpunt is echt ondergeschikt.
21/08/08
Deze accomodatie is een helemaal gerestaureerd wijnhuis, waarin 5 appartemenen zijn gemaakt. ook is er een vrijstaande studio aanwezig.
Wij bezochten een 4 tot 6 persoons appartement Zeer ruime slaapkamers met autentieke muurschilderingen en antieke Toscaanse inrichting. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer. De ruime keuken/kamer is kompleet ingericht. In de grote mooie tuin ligt een zembad met tuinmeubels en parasols. Ook is er een tafeltennistafel en mountainbikes aanwezig. Tegen betaling kan je ook gebruik maken van een wasmachine. Auto is een must omdat dit gelegen ligt aan een landweggetje temidden van wijnranken en olijfbomen, zelfs bergopwaarts. Mooi uitzicht, en elke ochtend een mandje met verse groente en fruit uit eigen tuin. Eigenaars doen alles om het je naar de zin te maken. Wijn en olijfolie van eigen huis verkrijgbaar.