01/05/12
Op vakantie naar Toscanië gaan is zowiezo al een droom voor velen. De prachtige locaties, het zachte klimaat, lekker eten en niet onbelangrijk de smaakvolle italiaanse wijn. Verleden jaar trokken we er met ons gezin op uit naar een vakantie resort in het zuiden van Toscanië, nl. Sant Antonio in Montepulciano. Om dat het zo reuze was meegevallen deden we de trip nogmaals op aanvraag van de kinderen, ditmaal een weekje met Pasen.
Zoals verwacht viel het weer beter mee dan het gure klimaat in België. Eens aangekomen in ons verblijf viel meteen het prachtige panoramisch zicht op dat je krijgt van op de flanken van Sant Antonio. Het resort is rijk aan een waaier van fauna en flora dat je waarneemt eens je door het domein op ontdekking gaat. De kamers ademen een klassieke doch tot op de puntjes verzorgde warme gezelligheid uit. Het grote pluspunt is dat de eigenaar zelf op het domein woont. Met alle vragen en info kan je dan ook steeds bij hem terecht in maar liefst 5 verschillende talen.
19/10/11
We zijn hier drie keer geweest, in 2003 voor het eerst. Doordat we het hier zo fantastisch vonden, zijn we in 2006 in dit dee van Toscane getrouwd. We hebben onze gasten ook ondergebracht in Sant Antonio. De gastvrijheid van Nico is echt onbeperkt. Dit jaar zijn we teruggegaan, ook nu washet weer fantastisch. Per keer zie je de verbeteringen die ook nu nog elk jaar doorgevoerd worden. Bijv. nu ook een keer per week 'table d'hote'.
Een minpuntje: prijs kwaliteit verhouding. De kwaliteit is echt heel goed maar ook best prijzig.
11/05/11
Ik ben een zelfstandig ondernemer en ga elk jaar naar Sant Antonio voor een week rust. Sant Antonio geeft je deze rust met z'n mooie omgeving en het karakteristieke Montepulciano. Montepulciano is een gezellig dorpje met uitterst vriendelijke mensen, die je graag behulpzaam zijn. Country resort Sant'Antonio is een geweldige locatie om te verblijven met de geweldige host Nico Pannevis en zijn vrouw Elena. Je appartement wordt regelmatig voorzien van nieuwe handdoeken en beddengoed. De schoonmaaksters komen langs als jezelf weg bent, dus je wordt nooit door hen gestoord. Sant'Antonio kan ik daarom aan iedereen aanraden die tot rust wilt komen, of je nu alléén, met je partner of met je kinderen komt, iedereen zal hier genieten.
Houd je van lekker eten en een lekker wijntje, dan is er volop mogelijkheden om naar gezellige restaurantjes te gaan, allemaal in Montepulcia, maar ook in omliggende dorpjes.
Nico en Elena, bedankt voor jullie gastvrijheid en tot volgend jaar !