18/04/12
Een hele fijne camping, al zijn wij niet zo lyrisch al de meesten. Nadelen: geen airco, zeker boven wordt het bloedheet hoorden we van anderen. Ventilator dan echt te weinig. Beneden totaal geen privacy buiten, iedereen loopt door je terras en je zit pal naast elkaar. Wij sliepen in Girasole maar konden nooit op tijd naar bed want grenst aan centrale plek, erg gehorig. Camping heel weinig schaduw. Miste veld voor de kinderen om te voetballen etc, De goede stoelen bij zwembad te weinig in aantal en te weinig schaduw op heetst van de dag voor grote groep. Voordelen: prachtig uitzicht, opzet met centrale ruimte en zelf pakken erg leuk/gemoedelijk, lekker zwembad, kleine camping, niet te ver van strand en centrum, mooie steden in de omgeving, accommodatie super netjes en schoon.
10/08/11
Rene en Mandy zijn mensen die ontzettend hun best doen om het iedereen naar de zin te maken. Dat lukt ze erg goed. Appartement sfeervol. Wel wat gehorig. Helaas hadden we slecht weer waardoor iedereen van de camping in en om de bar verbleef en dat kon je goed horen 's avonds in ons appartement. Waarschijnlijk merk je dit veel minder als het mooi weer is. Wij hebben ondanks het niet al te beste weer genoten. Cupra Marittima en Grottamare hebben heerlijke stranden.
03/09/11
Wij hebben ruim twee weken met de tent op La Dolce Vallata gestaan en dat is ons heel goed bevallen. Er zijn tien tentplekkenen een aantal appartementen. De plekken voor de tent zijn redelijk ruim met voldoende schaduw in de ochtend en avond. Doordat er alleen Nederlandse gezinnen zijn, vermaken de kinderen zich ook heel goed met leeftijdsgenoten. Het zwembad is heerlijk verkoelend in de hete dagen. Wij vonden de schaduw bij het zwembad heel fijn, zodat je ook de warmste uren van de dag in de koelte kon zijn.
De bbq's waren beide keren heerlijk. De Italiaanse koks maken er echt een feestje van. Ook leuk om met de overige gasten samen te eten en te kletsen. Wij vonden het fijn dat je zowel de gezelligheid van de andere gasten gemakkelijk kunt opzoeken, maar ook rustig als gezin je eigen gang gaan. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten.
Het strand in Grottamare heeft veel leuke strandtenten met heerlijke visrestaurants.
28/08/11
Dit was ons 1e jaar bij camping La Dolce Vallata, 3 weken met een tent gestaan en meteen geboekt voor volgend jaar, dat zegt genoeg lijkt me. Enige gemis was elektra op de campingplaats (vanaf volgend seizoen wél aanwezig) tbv bijv. een verkoelend drankje, maar ach, reden temeer om de gezelligheid aan de 'lange tafel' op te zoeken... Wachttijd bij de douches/afwastafels was overigens zéér beperkt, het kraanwater betreft bronwater en is dus zuiver, schoon en drinkbaar. Zwembad is schoon, op bepaalde momenten heerlijk rustig en op andere momenten weer gezellig druk. Mandy & René hebben in 3 jaar tijd werkelijk een fantastisch mooi paleisje in een prachtige omgeving gecreëerd. Bovendien zijn ze altijd aanspreekbaar en zeer behulpzaam. De kinderen hebben zich uitstekend met elkaar vermaakt in en om het zwembad en de trampoline, ook het tractorrijden was een succes. De avonden waren lang en hebben wij als héél gezellig ervaren. Volgend jaar weer!